torstai 14. marraskuuta 2013

Yksi lähtee, toinen saapuu

Eilen jouduimme jälleen hyvästelemään yhden rakkaan hevospersoonan, kun eestinhevosruuna HR's Oliver lopetettiin jalkavaivojen vuoksi. Ikää Ollilla oli jo liki 29 vuotta, joten pitkään saimme kaverin seurasta nauttia.

eest-r. HR's Oliver


Olli saapui tallille maaliskuussa 2006 ja ainakin omissa muistikuvissa ruunan saapumista pohjustettiin päivätolkulla ja se oli ensimmäinen meille saapunut tuontihevonen, jolla oli jonkinlainen tarina. Olli matkusti laivalla Suomeen mutta otti luonteelleen ominaisesti touhun lungisti. Tallissa ruuna käyttäytyi kuin herrasmies, ellei sattunut olemaan uninen. Silloin poni väläytti hampaitaan, mutta unohti kiukkunsa rapsutuksia saadessaan. Varsinainen pehmoponi siis :)

Kisasin Ollin kanssa sekä koulua että esteitä. Helppo A -tasolla meidät kruunattiin vuonna 2007 piirimestareiksi, jonka lisäksi sijoituksia kertyi 23. Sama määrä ruusukkeita tuli kotiin myös 90cm esteradoilta. Tämän lisäksi nappasimme YLA:n ja ELA:n laatiksista kolmospalkinnot. Ei mikään ruunareppana siis ollenkaan vaan monen tuntiratsastajankin mielestä varsinainen superponi. Harmillista on se, että Olli saapui meille ruunana eikä sillä ole yhtään jälkeläistä. Näin osaavaa ponia olisi mielellään käyttänyt kasvatuksessakin.

Olli on muuten 36. tallilla kuollut hevonen. Myös näiden lukemien kasvamisesta huomaa, että talli on ollut toiminnassa jo tovin.


shet-o. Wyat Valdemar

Ihan Ollin tilalle uusin tulokkaamme ei tule, mutta ponipuolta vahvistamaan silti. Kasvattitalliin muutti tänään uusi shetlanninponi, orivarsa Wyat Valdemar. Tovin pikkutalli ehtikin olla vain tammojen asuntola, kun Veikko muutti tallista keväällä pois. Nyt onkin aika palauttaa herra tavallaan taloon, sillä Valle on Veikon ensimmäinen varsa. Ihan niin hyväkäytöksinen kuin isänsä se ei ole, mutta äärettömän taitava ajoponi Vallesta takuulla tulee. Tarkoituksena on vallata vaativan tason kisa-areenat, mutta mikäli ponista vaan taitoa löytyy niin voihan sitä vaikeaakin kokeilla. Veikkokin on kisannut noviisiluokissa niin hyvin, että olisi melkein fiksumpaa nostaa se vaativalle tasolle.

Ensin ori saa kuitenkin kasvaa aikansa kasvattitallin puolella ja täytettyään 5 vuotta - ystävänpäivänä vuonna 2015 - se pääsee todella näyttämään kykynsä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti